diumenge, 3 d’octubre del 2010

"Com educar, com ensenyar, com aprendre"

"Com educar, com ensenyar, com aprendre"



Contingut

En aquest Cd es poden escoltar les veus en mp3 de diversos experts internacionals que parlen sobre la manera com podem educar, ensenyar i aprendre. Aquestes són algunes de les idees que conté:

«Són necessàries pautes educatives coherents dels pares, que es creïn uns principis bàsics com a límits i que no es vagin canviant.» Rosa Isabel Rodríguez. Dra. en Psicopedagogia. Universitat de les Illes Balears.

«És la nostra manera de fer, l’exemple, el que més penetra en l’educació. És important establir diàleg, que parlem amb els nins però que també els escoltem.» Irene Balaguer. Pedagoga. Presidenta de Rosa Sensat. Barcelona.

«Convé crear una expectativa alta de l’estudi, perquè els nins i joves vegin que per als seus pares l’escola és important.» Antoni Ballester. Dr. en geografia. Coordinador del Seminari d’aprenentatge significatiu de l’ICE. Universitat de les Illes Balears.

«La primera causa que els professors plantegen com a causa del fracàs escolar és la desmotivació dels alumnes. Es tracta de crear un clima de treball on alumnat i professorat estiguin més relaxats i més satisfets.» María del Cristo Alonso. Equipo Técnico del Programa de Centros de Atención Preferente. Gobierno de Canarias.

«La característica de l’ésser humà és la creativitat, que està relacionada amb la intel·ligència. Convé ser el més creatiu possible.» David de Prado. Dr. en Ciències de l’Educació. Master of Arts Universitat Stanford. Universidad de Santiago de Compostela.

«Quan els alumnes exploren la seva pròpia creativitat redescobreixen el plaer que suposa aprendre.» María Antonia Ferriol. Llicenciada en Ciències de l’Educació. Universitat de les Illes Balears. Psicomotricista.

«Tot el paisatge en educació s’ha mogut. El mapa conceptual, que és com es representa el coneixement, fa que poguem parlar d’una educació adaptada al seu temps.» Fermín M. González. Catedràtic de Didàctica de Ciències Experimentals. Universitat Pública de Navarra. Professor visitant de la Universitat de Cornell (USA) i el King’s College de la Universitat de Londres.

«Amb aquesta metodologia es redueix el fracàs escolar en un tant per cent espectacular.» Manuel Rico. Llicenciat en Ciències de l’educació. CEIP Cronista Chabret de Sagunt. València.

«El programa informàtic gratuït per aprendre CmapTools és usat per la NASA, l’armada d’Estats Units i els experts de plantes nuclears.» Alberto J. Cañas. Director associat del Institute for Human and Machine Cognition de Pensacola. (USA). Professor associat de la Universitat de West Florida. Enginyer en sistemes computacionals a Monterrey.

Presentadors: Bernat Ramis, Gaspar Servera, Salvador Giordano. Ràdio Calvià.

S’autoritza la reproducció total o parcial no lucrativa d’aquest CD citant-ne la font i l’autor o l’autora.

Més informació: www.aprendizajesignificativo.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Todos los comentarios que se realicen no serán publicados al instante. Por seguridad, antes serán revisados para su aprobación.

Tots els comentaris que es realitzin no seran publicats al moment. Per seguretat, abans seran revisats per a la seva aprovació.