divendres, 17 de juny del 2022

Wonder: treballam valors

Wonder narra la vida d'Auggie Pullman, un boix de 10 anys nascut amb una malformació facial -la Síndrome de Treacher Collins-, que l'ha obligat a viure d'hospital en l'hospital i ha estat operat fins a 27 ocasions. La seua vida ha transcorregut entre les parets de casa seua, al costat de la seua família i la seua quissona Daisy. La seua mare, s'ha encarregat d'educar-lo fins ara, però ha arribat l'hora que conegui món i s'enfronti al seu repte més gran: anar per primera vegada a l'escola i intentar ser acceptat per professors i companys, malgrat ser diferent de la resta per la seva discapacitat.


Aquesta pel·lícula aborda temes com l'assetjament escolar (bullying), l'autoestima, l'autoconcepte, el respecte i la tolerància cap a la diferència, l'acceptació… Tots ells molt interessants per als nostres alumnes doncs diàriament s'enfronten a situacions similars o en què han de fer servir aquests valors.


Com hem treballat Wonder a classe?

Primer vàrem dedicar diverses sessions per al visionat de la pel·lícula. Després, com a tertúlia, vam dialogar sobre aquells fragments que més ens havien impactat.


Arran d'aquest debat, va sortir el tema de les diferències, el respecte i l'autoconcepte. Per això, vam pensar que part del nostre cos o quina característica personal ens feia especials i per què. Un cop, decidida la part o la característica, vàrem completar la fitxa «La part que m'agrada més de mi...».

A continuació, vam passar a fer la segona: «A vegades m'agradaria ocultar...». En aquesta part havíem de retallar un casc d'astronauta com a lapbook i «escriure ocult», és a dir, dins del casc, allò que no ens agradava del nostre cos o la nostra personalitat. Vàrem triar el casc d'astronauta, ja que a la pel·lícula, Auggie amagava la cara mitjançant del casc.



Finalment, vàrem aferrar les fitxes de les dos classes a un tros de paper continu que havíem aferrat a la parte del passadís, entre les dos aules. Aquí podeu veure com ens va quedar:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Todos los comentarios que se realicen no serán publicados al instante. Por seguridad, antes serán revisados para su aprobación.

Tots els comentaris que es realitzin no seran publicats al moment. Per seguretat, abans seran revisats per a la seva aprovació.